torsk
Stekt torsk med bacon, mynte & rødbete- og potetpuré
Stekt torsk med bacon, erter og mynte er helt nydelig. Legger du til rosa potetmos med rødbeter, gjør du hverdagsmiddagen gullkantet. Denne torsken er faktisk så god at du kan servere den til jul!
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Stekt torsk:
800 gtorskerygg
1 sssolsikkeolje
1 klypesalt og pepper
Rødbete- og potetpuré:
8 stkpoteter
1 stkrødbete (liten)
1 og en halv dlhelmelk (ca.)
50 gsmør
1 klypesalt og pepper
Bacon, erter og mynte:
1 pkhel bacon (eller salt sideflesk)
2 sssmør
1 poseselskapserter
1 tssitronsaft
2 ssgrovhakket mynte
Fremgangsmetode
Rødbete- og potetpuré
Skrell poteter og rødbeten. Del i store terninger og kok hver for seg uten salt. Mos til en fin puré og spe med melk og smør. Salt og pepre etter smak.
Stekt torsk
Skjær torsken i porsjonsstykker. Gni torskefileten inn med olje og krydre med salt og pepper. Stek torsken i stekepanne til du har en fin stekeskorpe på den ene siden.
Ta torsken ut av pannen og legg den på et stekebrett. Stek den noen minutter i ovnen på 200 grader. Følg godt med så fisken ikke blir tørr. Sjekk med en spiss kniv at torskestykket flaker seg og er ferdig.
Server fisken med den lekre stekeskorpen opp.
Bacon, erter og mynte
Skjær bacon i små terninger. Stek dem gylne og sprø i en stekepanne. Tilsett smør og selskapserter og la det surre 1-2 minutter til ertene er gjennomvarme. Smak til med sitronsaft og dryss hakket mynte over før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆