torsk

Torsk i form med fennikel, kapers og sennepssaus

Torsk er en sunn og mager fisk som egner seg ypperlig til deilige hverdagsmiddager. Med denne supergode sennepssausen med honning og sitron, fennikel og kapers blir det et nydelig måltid!

Torsk i form med fennikel, kapers og sennepssaus fordelt utover svart ildfast form med frisk dill på toppen, på svart bord. Liten skål med kapers på siden.

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

800gtorsk (gjerne loins )

2stkfennikel (middels store)

1stkgul løk

1dlkapers

2feddhvitløk

1 og en halvstksitron (gjerne økologisk)

1pottedill

2ssdijonsennep

2ssflytende honning

1 og en halvdlextra virgin olivenolje (evt. litt mer hvis nødvendig)

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Del fennikelen i to og fjern den nederste indre stammen. Del den så i tynne skiver på tvers. Spar gjerne på dusken om det følger med, dette gir super smak til sausen. Del løken i omtrent like store skiver. Fordel utover i en ildfast form.
Del fisken i mindre biter på ca 6 x 6 cm. Legg fisken oppå grønnsakene. Fordel kapers i formen.
Visp sammen sennep, honning og saften fra ½ sitron. Tilsett olivenolje litt etter litt og pisk sammen.
Finhakk dill og hvitløk og bland inn i sausen. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt også finhakket fennikeldill. Fordel sausen utover fisken og grønnsakene.
Del den siste sitronen i skiver og fordel utover formen. Dekk formen med aluminiumsfolie.
Stek formen først ved 200 grader i 10 minutter, før du tar av folien og steker videre i 5-10 minutter. Voila!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit