torsk
Torsk i form med fennikel, kapers og sennepssaus
Torsk er en sunn og mager fisk som egner seg ypperlig til deilige hverdagsmiddager. Med denne supergode sennepssausen med honning og sitron, fennikel og kapers blir det et nydelig måltid!
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 gtorsk (gjerne loins )
2 stkfennikel (middels store)
1 stkgul løk
1 dlkapers
2 feddhvitløk
1 og en halv stksitron (gjerne økologisk)
1 pottedill
2 ssdijonsennep
2 ssflytende honning
1 og en halv dlextra virgin olivenolje (evt. litt mer hvis nødvendig)
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Del fennikelen i to og fjern den nederste indre stammen. Del den så i tynne skiver på tvers. Spar gjerne på dusken om det følger med, dette gir super smak til sausen. Del løken i omtrent like store skiver. Fordel utover i en ildfast form.
Del fisken i mindre biter på ca 6 x 6 cm. Legg fisken oppå grønnsakene. Fordel kapers i formen.
Visp sammen sennep, honning og saften fra ½ sitron. Tilsett olivenolje litt etter litt og pisk sammen.
Finhakk dill og hvitløk og bland inn i sausen. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt også finhakket fennikeldill. Fordel sausen utover fisken og grønnsakene.
Del den siste sitronen i skiver og fordel utover formen. Dekk formen med aluminiumsfolie.
Stek formen først ved 200 grader i 10 minutter, før du tar av folien og steker videre i 5-10 minutter. Voila!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆