Wok med scampi
Wok med scampi freser du sammen på få minutter. Med ferdigkokte nudler har du stjernemiddag på et kvarter. Gull i hverdagen!
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
20 stkscampi (ferdigkokte uten skall)
2 sssoyaolje
en halv stkløk (i tynne skiver)
2 feddhvitløk (finhakket)
1 stkrød chili (finhakket)
en halv stkrød paprika (i strimler)
en halv stkgul paprika (i strimler)
3 ssteriyakisaus
1 dlvann
1 pkwoknudler (ferdigkokte)
1 dæsjsalt og pepper
1 håndfullfrisk koriander
Fremgangsmetode
Tips
TRENGER IKKE WOKPANNE
Har du ikke wokpanne, sier du? Det gjør ikke noe, det funker fint med vanlig stekepanne også.
Fordelen med wokpanne er at den er laget av tynt metall og med en buet fasong, slik at stekingen går raskere.
Wokpanne er imidlertid mest effektfullt om du har gassbluss, slik at varmen brer seg opp på sidene av panna også. Så på en vanlig komfyr funker den gode, gamle stekepanna like bra!
STEK RASKT
Begynn med å steke løk og hvitløk, siden det skal steke lengst. Så har du i de andre ingrediensene etter hvert.
Se oppskrift og framgangsmåte øverst i saken.
Hvis du hiver alt i panna med én gang, blir grønnsakene mer kokt enn stekt, og du sitter igjen med en litt blaut masse. Det vil vi ikke ha, vi vil ha krønsj!
Krønsj får du ved å steke grønnsakene kort på sterk varme. Et godt tips er å kutte dem i tynne skiver, slik at de ikke oppfattes som rå når du har såpass kort steketid.
SCAMPI PASSER TIL DET MESTE
Scampi blir også kalt kongereker eller sjøkreps (kjær reke har mange navn). De er store og saftige og passer til det meste av tilbehør.
Vi har brukt teriyakisaus, en soyabasert japansk saus, for riktig å få den asiatiske smaken. Men du kan også prøve andre sauser, som sursøt saus, peanøttsaus eller hoisinsaus (mørk saus med sterk, søtlig smak).
Det er ikke mye saus som skal til, noen få spiseskjeer er nok – det skal ikke svømme i saus!
God middag! 😋