Til hovedinnhold
reker og scampi

Wok med scampi

Wok med scampi freser du sammen på få minutter. Med ferdigkokte nudler har du stjernemiddag på et kvarter. Gull i hverdagen!

Wok med scampi, nudler, paprika og koriander servert i lys grå bolle på middagsbord med blå linserviett.

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

20stkscampi (ferdigkokte uten skall)

2sssoyaolje

en halvstkløk (i tynne skiver)

2feddhvitløk (finhakket)

1stkrød chili (finhakket)

en halvstkrød paprika (i strimler)

en halvstkgul paprika (i strimler)

3ssteriyakisaus

1dlvann

1pkwoknudler (ferdigkokte)

1dæsjsalt og pepper

1håndfullfrisk koriander

Fremgangsmetode

Varm ei panne og tilsett olje. Ha i løkskiver og hvitløk. Rør og stek i et par minutter.
Tilsett chili og paprikastrimler. Rør i panna og tilsett teriyakisaus. Rist på panna. Hell på vann og kok opp.
Legg nudlene i panna og bland med ingrediensene. Ha i scampiene helt mot slutten av koketiden.
Dryss over koriander. Smak til med salt og pepper og server med en gang.

Tips

Du bruker bare noen minutter på å kutte grønnsaker, gjør det mens panna varmer seg opp – for den skal være ganske varm! Så er det bare å frese i vei.

TRENGER IKKE WOKPANNE

Har du ikke wokpanne, sier du? Det gjør ikke noe, det funker fint med vanlig stekepanne også. 

Fordelen med wokpanne er at den er laget av tynt metall og med en buet fasong, slik at stekingen går raskere.

Wokpanne er imidlertid mest effektfullt om du har gassbluss, slik at varmen brer seg opp på sidene av panna også. Så på en vanlig komfyr funker den gode, gamle stekepanna like bra!

STEK RASKT

Begynn med å steke løk og hvitløk, siden det skal steke lengst. Så har du i de andre ingrediensene etter hvert.

Se oppskrift og framgangsmåte øverst i saken.

Hvis du hiver alt i panna med én gang, blir grønnsakene mer kokt enn stekt, og du sitter igjen med en litt blaut masse. Det vil vi ikke ha, vi vil ha krønsj!

Krønsj får du ved å steke grønnsakene kort på sterk varme. Et godt tips er å kutte dem i tynne skiver, slik at de ikke oppfattes som rå når du har såpass kort steketid. 

SCAMPI PASSER TIL DET MESTE

Scampi blir også kalt kongereker eller sjøkreps (kjær reke har mange navn). De er store og saftige og passer til det meste av tilbehør.

Vi har brukt teriyakisaus, en soyabasert japansk saus, for riktig å få den asiatiske smaken. Men du kan også prøve andre sauser, som sursøt saus, peanøttsaus eller hoisinsaus (mørk saus med sterk, søtlig smak). 

Det er ikke mye saus som skal til, noen få spiseskjeer er nok – det skal ikke svømme i saus!

God middag! 😋

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit