Til hovedinnhold
bær

5 deilige oppskrifter med rips

Har du fremdeles rips på busken i hagen eller noen kilo i fryseren? Her får du fem nye måter å bruke rips på.

Hvitt stettefat med et glass med ripsgele, et glass med ripsgele med chili, en ristet brødskive med chevre og ripsgele og biter av chevre på matpapir.

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Ripsgranité:

500grips

1dlvann

200gmelis

Ripsgelé med chili:

1kgrips

1kgsukker

1stkchili (evt. 2, i tykke strimler)

Ripskrem:

250grips

110gsukker

1stkeggehvite

Ripsrelish:

2stkrødløk (delt i to og skåret i tynne skiver)

en halvstkrød paprika (gjerne de lange, finstrimlet)

1stkrød chili (finhakket)

1dleplecidereddik

en halvtssalt

2ssolivenolje

en halvstkkanelstang

150gsukker

300grips

Yoghurtis med rips:

4dltyrkisk yoghurt

8dlfrosne rips

6ssmelis (evt mer)

Fremgangsmetode

Ripsgranité

Kjør rips og vann i en kjøkkenmaskin.
Sil så puréen for å bli kvitt stenene.
Bland melis med puré og smør utover en avlang form.
Putt den i fryseren og skrap med en gaffel etter noen timer for å lage selve granitéen. Ta ut formen i god tid før servering og skrap fine iskrystaller. Server med en gang.
Granité er en blanding av slush og sorbet og er perfekt å servere som en hvilerett hvis du har middagsselskap. Server den gjerne i cocktailglass med stett med en ripsranke på toppen.

Ripsgele med chili

Ha rips i en kjele og sett temperaturen på platen til medium. Bryt langsomt ned bærene og etter 10 minutter tilsetter du sukker og chili.
La dette stå å småkoke i 10 minutter.
Ta gelétesten ved å legge en skje med gelé på en tallerken. Dra baksiden på skjeen på midten av geléen. Bruker geléklatten tid på å samle seg igjen, er geléen ferdig til å helles over på sterile glass.
Hvis sprekken samler seg med en gang trengs det litt mer koketid.
Ripsgelé med et lite chilisting er deilig til stek, lapskaus eller til ost.

Ripskrem

Bruk en miksmaster eller kjøkkenmaskin til å piske alt dette til en fast krem. Server med en gang før skummet faller sammen.
Dette er en super dessert servert i skål eller til deilige, tynne pannekaker.

Ripsrelish

Skjær rødløk og paprika i strimler. Surr dem i olje på medium varme til løken er myk.
Tilsett sukker, salt, kanelstang, chili og eddik. La dette så småkoke i 15 minutter.
Ta ut kanelstangen og tilsett rips. Rør forsiktig og la stå et par minutter før du slår av platen. Ripsene skal være så hele som mulig. Hell over i et sterilt glass eller server avkjølt til dagens middag.
En god relish er deilig tilbehør til høstens vilt. Relish med rips og rødløk smaker også fantastisk til ost.

Yoghurtis med rips

Ha alt i en blender og kjør i et par minutter. Nå har du deilig softis.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit