frukt og grønt
Ferske vårruller med to spicy sauser
Vietnameserne spiser mest nudler i hele Asia. Og det er mulig at det har noe med disse friske, smakfulle, knasende og myke pakkene å gjøre. Heldigvis er det ikke så vanskelig å lage ferske vårruller, hvis du bare øver litt.
15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Ferske vårruller:
1 buntsalatblader (gjerne isberg)
2 stkgulrøtter
en halv pkvermicelli (tynne nudler, laget av ris eller mungbønner)
en halv stkagurk
1 stkavokado
en halv pottebasilikum
en halv pottemynte
en halv pottekoriander
1 buntvårløk
2 pkrispapir
Nuoc Cham:
2 stklime
2 ssbrunt sukker
6 ssfiskesaus
4 feddhvitløk
1 stkchili (eller så mye du vil – finhakket )
Hoisin- og peanøttsaus:
1 dlhoisinsaus
1 ssPeanøttsmør (1 stor skje)
1 dlvann (litt om gangen)
1 sssukker
1 stklime
1 tssriracha (smak til)
1 nevehakkede peanøtter
Fremgangsmetode
Kok nudlene etter anvisning på pakken. Pass på å skylle dem i kaldt vann når de er ferdige.
Del alle grønnsakene (ikke salatbladene) i fyrstikktynne staver. Hakk krydderurtene.
Varm opp vann til ganske varmt og sett kjelen til side.
Legg et fuktig håndkle på benken og dypp rispapiret i noen sekunder i vannet. Snu på det slik at alt blir vått, mykt og blankt.
Legg papiret på det fuktige kjøkkenhåndkleet.
Riv biter av salaten og legg på snittede grønnsaker. Ikke ha på for mye, da blir rullen veldig tykk. Legg på litt nudler og til slutt urtene og ½ vårløk.(Tenk på de første to rullene som prøveruller).
Del sommerrullene i to og server med hjemmelagede sauser.
Disse rullene er vegetariske, men bruk gjerne rester fra grillmiddagen som svin eller okse, biter av strimlet kylling eller reker. Andre godsaker man kan ha i rullene er bønnespirer, tynn omelett, sukkererter og mango.
Nuoc Cham
Bland alle ingrediensene, og visp til sukkeret er oppløst.
Hoisin- og peanøttsaus
Varm opp hoisinsaus og peanøttsmør.
Ha i vann og sukker og finn konsistensen du ønsker.
Smak til med limesaft og chilisaus.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆