frukt
Hermetiserte pærer
Nå bugner det av norsk frukt og grønt, men altfor fort er det over. Hermetiser pærene og bruk dem til nydelige desserter utover høsten og vinteren!
40min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 kgpærer (Norske)
50 gingefær (grovt raspet, kan sløyfes)
400 gsukker
1 lvann
Fremgangsmetode
Lag sukkerlake ved å blande vann og sukker, og kok opp.
Skrell pærene og del dem i to på langs. Ta ut kjernehuset.
Trekk frukten sammen med ingefær forsiktig i sukkerlake ved 80-90 grader, i ca 30 minutter til den blir mør.
Legg frukten over på rene og varme glass.
Kok opp sukkerlaken på nytt og sil den. Hell den over frukten på glassene til det nesten renner over. Tørk om nødvendig av kanten med en ren klut og skru på lokket.
Avkjøl og skru lokket fastere på før glassene settes mørkt og kjølig for lagring.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆