frukt
Hermetiserte plommer med hint av kanel
Hermetiserte plommer er nydelig dessert, gjerne sammen med iskrem eller vaniljekesam. Lag opp flere glass på sensommeren, og nyt sesongens beste plommer hele vinteren igjennom.
15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
1 kgplommer
500 gsukker
5 dlvann
1 stkkanelstang (kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Skyll plommene godt, og tørk av. Er plommene veldig store kan du godt dele dem i to, og fjerne steinen.
Kok opp vann, sukker og evt. kanelstang, til sukkeret har løst seg opp.
Legg plommene i den i kokende laken og la dem trekke til de er møre, men ikke kokt i stykker. Det tar mellom 5 og 10 minutter. Det kan være lurt å stikke noen små hull på plommeskallet med en nål før de kokes, slik unngår du at de sprekker.
Fyll dem med en gang på varme glass, nesten helt opp. Fyll på den kokende varme sukkerlaken til glasset er helt fullt. Det er lurt å tørke godt av kanten på glasset før du skrur på lokket, ellers kan det blir hardt å få skrudd det av senere.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆