Til hovedinnhold
frukt

Hermetiserte plommer med hint av kanel

Hermetiserte plommer er nydelig dessert, gjerne sammen med iskrem eller vaniljekesam. Lag opp flere glass på sensommeren, og nyt sesongens beste plommer hele vinteren igjennom.

Hermetiserte plommer på glass, i rød lake står på rustikk trebord. Kurv med blå plommer i bakgrunnen, og glass med plommesyltetøy ved siden av.

15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

1kgplommer

500gsukker

5dlvann

1stkkanelstang (kan sløyfes)

Fremgangsmetode

Skyll plommene godt, og tørk av. Er plommene veldig store kan du godt dele dem i to, og fjerne steinen.
Kok opp vann, sukker og evt. kanelstang, til sukkeret har løst seg opp.
Legg plommene i den i kokende laken og la dem trekke til de er møre, men ikke kokt i stykker. Det tar mellom 5 og 10 minutter. Det kan være lurt å stikke noen små hull på plommeskallet med en nål før de kokes, slik unngår du at de sprekker.
Fyll dem med en gang på varme glass, nesten helt opp. Fyll på den kokende varme sukkerlaken til glasset er helt fullt. Det er lurt å tørke godt av kanten på glasset før du skrur på lokket, ellers kan det blir hardt å få skrudd det av senere.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit