frukt
Ovnsbakte epler med urtesmør
Ta smaksløkene med på en reise og server bakte epler med urtesmør til middagen. Det lekre tilbehøret er enkelt å lage og smaker himmelsk til blant annet and og svinekjøtt!
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
6 stkepler (små)
8 ssromtemperert smør
4 feddrevet hvitløk
1 ssfrisk salvie (finhakket)
30 ghavregryn
40 ggrovhakkede hasselnøtter
en halv tssalt
en halv tspepper
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 180˚C. Vask og tørk eplene godt og skjær av toppen. Stikk ut kjernene og sett eplene i en ildfast form.
Rør sammen smør, hvitløk, salvie, havregryn, hasselnøtter, salt og pepper til det er godt blandet.
Fyll eplene med urtesmøret og sett på den avskårne toppen. Sett formen på rist midt i ovnen og stek eplene møre. Det tar ca 20 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆