frukt og grønt
Grillet hjertesalat med deilig dressing
Lei av det samme tilbehøret til grillmaten? Prøv grillet hjertesalat. Det er raskt og enkelt, og med verdens beste asiatiske dressing har du deilig tilbehør til både fisk og kjøtt.
5min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 stkhjertesalat (middels store)
Asiatisk dressing:
1 ssfinhakket rød chili
1 ssfersk revet ingefær
1 ssrevet hvitløk (ca. 2 fedd)
1 og en halv sseddik
1 ssflytende honning
3 sssoyasaus (eller mer, smak til)
1 og en halv sslimesaft (eller mer, smak til)
en halv dlolivenolje
Servering:
1 håndfullsprøstekt løk
1 håndfullfersk koriander
Fremgangsmetode
Rens og finhakk chili, ingefær og hvitløk. Ha alt over i en skål eller bolle.
Hell over eddik, honning, soyasaus og limesaft. Spe med olivenolje mens du visper alt sammen. Smak til dressingen med mer sødme eller syre om nødvendig. Dressingen kan gjerne stå en times tid før den skal brukes.
Grillet hjertesalat
Fjern stygge blader og del hjertesalatene på langs. Behold stilken, den holder salaten samlet.
Legg salaten med snittflaten ned på en oppvarmet grill i 1-2 minutter. De skal ikke grille lenge, bare nok til de får litt farge og så vidt begynner å bli varme.
Ringle over dressing, sprøstekt løk og fersk koriander. Server med en gang.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆