frukt og grønt
Hjemmelaget sprøstekt løk
Hva med å imponere med din egen sprøstekte løk? Det er lekende lett, og du trenger bare en gul løk, litt salt og olje egnet til fritering, som f.eks. rapsolje.
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 stkgul løk
2 dlrapsolje (mer om nødvendig)
1 tssalt (smak til)
Fremgangsmetode
Hell litt olje i en dyp stekepanne eller en kasserolle (ca 1 cm med olje). Sett på middels varme.
Kutt løken i tynne, tynne, lange og jevne strimler, (ca 2 mm tykke). Legg de deretter mellom kjøkkenpapir og klem lett for å få av noe av fuktigheten.
Friter strimlene til de får en gyllen brun farge. Her kan det være lurt å teste med én løkbit først for å se om oljen er varm nok. Det ser du vet at oljen sprudler lett rundt løken.
Pass på å ikke friter for mye av gangen - strimlene må nemlig ha litt boltringsplass for å bli fritert.
Legg de ferdig friterte strimlene på kjøkkenpapir så overflødig olje renner av — da blir de sprø! For ekstra smak kan du strø litt salt over.
Den sprøstekte løken kan fint oppbevares i en tett beholder i kjøleskapet, der holder den seg i mange dager.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆