kål
Enkel surkål
Tradisjonell surkål hører med til julematen, og den er aller best om du lager den selv!
40min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkhodekål (liten)
2 stkepler (raspet)
1 tssalt
2 tskarve
2 og en halv dlkraft eller buljong
2 ts7% eddik
2 tssukker
Fremgangsmetode
Finsnitt hodekålen i strimler, ikke bruk den tykke midtstilken. Legg lagvis med eple, salt og karve i en kjele.
Tilsett kraft eller buljong og småkok under lokk i ca. 40 minutter.
Rør om av og til, og smak til med eddik og sukker til slutt.
Hvis ønskelig bland inn litt ribbefett i surkålen for ekstra smak før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆