Til hovedinnhold
kål

Enkel surkål

Tradisjonell surkål hører med til julematen, og den er aller best om du lager den selv!

Hjemmelaget surkål i grå keramikkbolle, med gullskje ved siden av. Surkålen er pyntet med karve og fersk bladpersille.

40min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkhodekål (liten)

2stkepler (raspet)

1tssalt

2tskarve

2 og en halvdlkraft eller buljong

2ts7% eddik

2tssukker

Fremgangsmetode

Finsnitt hodekålen i strimler, ikke bruk den tykke midtstilken. Legg lagvis med eple, salt og karve i en kjele.
Tilsett kraft eller buljong og småkok under lokk i ca. 40 minutter.
Rør om av og til, og smak til med eddik og sukker til slutt.
Hvis ønskelig bland inn litt ribbefett i surkålen for ekstra smak før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit