kål
Fargerik rosenkålsalat med granateple
Rosenkålsalat med granateple, nøtter og byggryn kan nytes alene eller serveres som spenstig tilbehør til alt fra juleribbe til ovnsbakt laks.
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
120 gbyggryn (tørre)
300 gfersk rosenkål
1 ssolivenolje
1 tsflaksalt (grovt)
1 stkgranateple
1 stkappelsin (i båter)
1 poseruccolasalat
2 dlristede valnøtter (ca. 90 gram)
Sennepsdressing:
4 ssolivenolje
1 sssennep
1 sshonning
2 sssitronsaft
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Kok byggryn som anvist på pakken og avkjøl raskt.
Forvarm ovnen til 225 grader. Fjern de ytterste bladene og skjær av enden på rosenkålen. Del i to.
Fordel rosenkålen utover et bakepapirkledd stekebrett. Hell over olivenolje, dryss på salt og vend om. Stek midt i ovnen i 10-15 minutter, eller rosenkålen er blitt mykere og begynner å få farge.
Del granateplet og plukk ut kjernene. Del appelsinen i båter eller skjær ut fileter (båter uten skinn). Rist forsiktig valnøttene i en tørr stekepanne på middels sterk varme til de begynner å få litt farge.
Visp sammen olje, sennep og honning til dressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Bland sammen alle grønnsakene og frukten i en salatbolle og hell over dressingen. Dryss over ristede valnøtter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆