kål
Gratinert blomkålbiff med eksotisk tilbehør
La grønnsakene spille hovedrollen! Blomkålbiff er et saftig og godt alternativ til alle som vil spise mer grønnsaker i hverdagen.
35min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 stilkerblomkål
Za’atar-aioli:
2 stksitroner (revet skall)
1 sskarve ( ristet)
1 sssesamfrø ( ristet)
2 sstørket timian
2 sstørket oregano
2 sstørket merian
1 tsflaksalt
150 gaioli (f.eks. Coop Aioli)
2 sssmør
Tabbouleh:
25 gfinhakket frisk mynte
25 gfinhakket bladpersille
200 gSmak* Piccolotomater ( i små terninger)
2 stilkerFinsnittet vårløk
en halv stkgranateple
2 ssExtra virgin olivenolje
en halv stksitron (saften)
Fremgangsmetode
Za’atar-aioli
Rist sitronskall, sesamfrø og karve lett i en tørr stekepanne på middels sterk varme i ca. 5 minutter. Avkjøl og bland sammen med timian, oregano, merian og salt. Krydderblandingen kan oppbevares noen måneder i glass med tett lokk.
Rør 1,5 ss Za’atar-krydder sammen med aioli og sett til side.
Blomkålbiff
Sett ovnen på 200˚C. Skyll blomkålen godt og skjær 4 tykke «biffer» (2-3 cm) fra midten på blomkålen.
Smelt smør i en stekepanne på relativt sterk varme. Stek blomkålbiffene ca. 1 minutt på hver side slik at de får fin farge.
Legg blomkålbiffene på bakepapirkledd stekebrett og bak midt i ovnen i 15 minutter. Smør en spiseskje Za’atar-aioli utover hver blomkålskive og stek videre i til de er møre (ca. 10-15 minutter).
Tabbouleh
Rasp resten av blomkålen på grovt rivjern og ha i en bolle. Tilsett finhakket mynte og persille, tomater i små terninger, finsnittet vårløk og granateplekjerner. Ringle over god olivenolje og sitronsaft rett før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆