kål
Hjemmelaget rødkål
De fleste forbinder rødkål med ribbe og julemiddag, men du kan bruke rødkål til veldig mye mer. Dessuten kan den serveres både varm og kald, bare se her!
5min / 12t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
10 porsjoner
1 kgrødkål (i tynne strimler)
1 lrødvinseddik
10 stkhele pepperkorn
4 stklaurbærblader
6 stknellikspiker
1 dlfint salt
Fremgangsmetode
Legg kålen i fint salt i en bolle, la det stå over natten.
La kålen renne av og tørk godt for å skylle bort saltet.
Kok opp eddik og krydder i en kjele. Legg kålen på steriliserte sylteglass, hell på den varme eddiken. Lukk glassene hermetisk og la stå i minst to uker.
Denne rødkålsalaten kan du servere både varm og kald, avhengig av om du vil servere den til middag eller som tilbehør på koldtbord.
Dersom du vil servere den varm, kan du varme den opp med 150 g smør og 2 dl andefett, eller en av delene, og sukker om du vil ha den søtlig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆