Til hovedinnhold
kål

Hjemmelaget rødkål

De fleste forbinder rødkål med ribbe og julemiddag, men du kan bruke rødkål til veldig mye mer. Dessuten kan den serveres både varm og kald, bare se her!

Hjemmelaget rødkål, servert i hvit avlang bolle på hvitt bord med rødrutet kjøkkenhåndkle. Salatbolle med blandet salat, fiken og dressing ved siden av.

5min / 12t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

10 porsjoner

1kgrødkål (i tynne strimler)

1lrødvinseddik

10stkhele pepperkorn

4stklaurbærblader

6stknellikspiker

1dlfint salt

Fremgangsmetode

Legg kålen i fint salt i en bolle, la det stå over natten.
La kålen renne av og tørk godt for å skylle bort saltet.
Kok opp eddik og krydder i en kjele. Legg kålen på steriliserte sylteglass, hell på den varme eddiken. Lukk glassene hermetisk og la stå i minst to uker.
Denne rødkålsalaten kan du servere både varm og kald, avhengig av om du vil servere den til middag eller som tilbehør på koldtbord.
Dersom du vil servere den varm, kan du varme den opp med 150 g smør og 2 dl andefett, eller en av delene, og sukker om du vil ha den søtlig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit