kål

Hjemmelaget surkål

Når julen ringes inn er det få ting som lukter bedre enn hjemmelaget surkål som står og putrer på komfyren.

Hjemmelaget surkål på lyst gullkantet fat, med julerød serviett på siden.

1t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1kghodekål

2tskarve

2stkepler (renset og revet)

en halvtshavsalt

3ss7% eddik

3sssukker

3dlvann

en halvdlribbefett (til servering, valgfritt)

Fremgangsmetode

Fjern det ytterste laget av hodekålen. Del hodekålen i to og deretter i store båter. Skjær bort kjernen på hver båt.
Finsnitt hodekålen og legg det lagvis i en tykkbunnet kjele med karve, salt og revet eple. Ha i resten av ingrediensene og la det koke opp.
La det småkoke i ca. 45 minutter, rør om av og til. De siste 15 minuttene kan du koke uten lokk for å få surkålen mer konsentrert.
Tilsett gjerne 1/2 dl ribbefett rett før servering av julematen - det gir en fyldig smak og lukter jul. Ønsker du en syrligere surkål, kan du erstatte eddiken med eplecidereddik.
Dryss gjerne over noen friske urter før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit