kål
Pannestekt rødkål med dukkah og yoghurtdressing
Lyst å spise mer grønt? Stekt rødkål med krydderblandingen dukkah, ristede nøtter og yoghurtdressing er mettende og herlig smakfull vegetarmat.
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 hoderødkål
1 ssolivenolje
1 klypesalt og pepper
Dukkah:
100 ghasselnøtter
4 sssesamfrø
2 sshel spisskummen
2 sshele korianderfrø
2 ssflaksalt
1 sskvernet sort pepper
Yoghurtdressing:
1 dltyrkisk eller gresk yoghurt
1 feddhvitløk (finhakket eller presset)
2 tsfinrevet sitronskall
1 sssitronsaft
1 ssappelsinsaft
1 klypesalt og pepper (smak til)
2 ssfrisk mynte
Fremgangsmetode
Del rødkålen på midten fra roten og opp. Skjær hver halvdel i fire båter.
Gni rødkålbåtene forsiktig inn med litt god olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek i panne til kålen har fått en fin stekeflate. Etterstek i ovnen på 200 grader, til kålen er mør, ca. 15-20 minutter.
Dukkah
Legg hasselnøttene på et brett og la dem tørke i ovnen på 200 grader i ca fem minutter. Gni av skallet og grovhakk nøttene.
Rist sesamfrøene i en tørr panne til de er svakt gylne.
Ha korianderfrø og spisskummenfrø i en tørr panne og rist på medium varme til det begynner å dufte. Støt krydderne lett i en morter. Bland med sesamfrø, nøtter, salt og pepper.
Yoghurtdressing
Finhakk eller press hvitløk, riv sitronskall, press sitronsaft og appelsinsaft. Finhakk eller press hvitløk, finhakk mynte, riv sitronskall, press sitronsaft og appelsinsaft.
Rør sammen tyrkisk eller gresk yoghurt, hvitløk, mynte, sitronskall, sitronsaft og appelsinsaft. Smak til med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆