kål
Rødkål på 1-2-3
Rødkål kan enkelt tilberedes flere dager i forveien så sparer du tid når du skal lage julematen. Den smaker også godt på smørbrød med kald ribbe og medisterkaker til julefrokosten. Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned så har du smakfull rødkål klar til flere middager.
40min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkliten rødkål
2 stkepler (raspet)
2 og en halv dlkraft eller buljong
1 tssalt
2 ts7% eddik
1 sshonning
1 tskvernet pepper
Fremgangsmetode
Finsnitt rødkål og legg den i en kjele med kraft/buljong sammen med resten av ingrediensene.
Kok under lokk i ca. 40 minutter slik at kraften trekker inn og kålen blir myk og blank.
Smak til med salt, pepper og honning for litt sødme mot slutten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆