Til hovedinnhold
kål

Rosenkål med bacon og pinjekjerner

Rosenkål med sprøstekt bacon og ristede pinjekjerner er veldig godt, og superenkelt tilbehør til helstekt kalkun og kylling.

Rosenkål med bacon og pinjekjerner, i en mørk blå skål. Stekepanne med bacon i bakgrunnen. Lys blå linserviett.

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

750grosenkål (frisk eller frossen)

5dlvann

1stkgrønnsaksbuljongterning

4sspinjekjerner

100gbacon

2sssmør

en halvtspepper

Fremgangsmetode

Rens rosenkålen, og fjern stygge blader. Del de største rosenkålene i to.
Ha vann og buljongterning i en gryte, og kok opp. Ha i rosenkålen, og kok i 4-7 minutter. Følg godt med, og sjekk når rosenkålen er mør. Overkokt rosenkål er ikke så godt.
Hell rosenkålen i en sil, og la renne godt av.
Rist pinjekjernene i tørr stekepanne.
Sprøstek baconet.
Rett før servering bruner du smøret lett i en stekepanne, og har i alle ingrediensene. La blandingen varme seg, og smak til med pepper. Ha rosenkålsalaten i serveringsbolle og server straks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit