kål

Stekt rosenkål med blåmuggost-dip

Rosenkål er et tradisjonelt innslag i jula, og den er sunn og enkel å tilberede. Men visste du at den også er kjempegod som snacks? Prøv stekt rosenkål med blåmuggost-dipp som et spennende tilbehør til julematen eller kveldskosen.

Stekt rosenkål overdrysset med salt servert i hvit ildfast form med bakepapir.

10min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Stekt rosenkål:

1pkfersk rosenkål

1sssmør til steking

en halvtsflaksalt

en halvtskvernet pepper

Blåmuggost-dip:

50gblåmuggost

3dlyoghurt naturell

1ssmajones

1feddhvitløk

2sshakket persille

en halvtskvernet pepper

en halvtssalt

1tssitronsaft

Fremgangsmetode

Start med dippen så smakene får tid til å utvikle seg mens du steker rosenkålen.

Blåmuggost-dip

Bland yoghurt naturell, majones, romtemperert blåmuggost og raspet hvitløksfedd i en bolle og mos det sammen med en gaffel.
Finhakk persillen og bland inn. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
La dippen stå kjølig imens du tilbereder rosenkålen. Ønsker du sterkere ostesmak kan du tilsette mer blåmuggost.

Stekt rosenkål

Rens rosenkålen ved å kutte stilken og ta av de ytterste bladene. Del dem i to eller behold dem hele.
Varm en stor stekepanne med litt olje eller smør.
Tilsett rosenkålen og stek gyllen og knapt mør, ca. 1–2 minutter over høy varme.
Skru ned varmen og smak til med salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit