kål
Stekt rosenkål med blåmuggost-dip
Rosenkål er et tradisjonelt innslag i jula, og den er sunn og enkel å tilberede. Men visste du at den også er kjempegod som snacks? Prøv stekt rosenkål med blåmuggost-dipp som et spennende tilbehør til julematen eller kveldskosen.
10min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Stekt rosenkål:
1 pkfersk rosenkål
1 sssmør til steking
en halv tsflaksalt
en halv tskvernet pepper
Blåmuggost-dip:
50 gblåmuggost
3 dlyoghurt naturell
1 ssmajones
1 feddhvitløk
2 sshakket persille
en halv tskvernet pepper
en halv tssalt
1 tssitronsaft
Fremgangsmetode
Start med dippen så smakene får tid til å utvikle seg mens du steker rosenkålen.
Blåmuggost-dip
Bland yoghurt naturell, majones, romtemperert blåmuggost og raspet hvitløksfedd i en bolle og mos det sammen med en gaffel.
Finhakk persillen og bland inn. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
La dippen stå kjølig imens du tilbereder rosenkålen. Ønsker du sterkere ostesmak kan du tilsette mer blåmuggost.
Stekt rosenkål
Rens rosenkålen ved å kutte stilken og ta av de ytterste bladene. Del dem i to eller behold dem hele.
Varm en stor stekepanne med litt olje eller smør.
Tilsett rosenkålen og stek gyllen og knapt mør, ca. 1–2 minutter over høy varme.
Skru ned varmen og smak til med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆