kål
Stekt rosenkål med tranebær og bacon
Rosenkål er noe av det beste tilbehøret til julematen. Det blir ekstra godt hvis du sprøsteker dem og serverer dem med bacon og røde tranebær.
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
500 gfersk rosenkål
150 gbacon (i tynne skiver)
2 ssolivenolje
50 gtranebær
1 klypesalt og pepper (etter smak)
Fremgangsmetode
Skyll rosenkålen grundig og fjern eventuelle løse ytre blader. Skjær et lite kryss i bunnen av hver rosenkål så de blir jevnt kokt.
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok rosenkålen i kokende vann i 3-4 min, eller til de er så vidt møre. Ikke overkok dem, de skal være litt faste.
Hell av vannet og legg dem i isvann i noen min for å stoppe kokeprosessen og bevare fargen. Tørk dem forsiktig med kjøkken- håndkle.
Stek baconskivene til de er sprø. La dem renne av på kjøkkenpapir.
Ha olivenolje i pannen du stekte bacon i, og stek rosenkålen i 5-7 min eller til de er gylne og litt sprø.
Tilsett tranebær og stek i 1-2 min til.
TIPS:
Drypp honning over rosenkålen for å få litt ekstra sødme.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆