Til hovedinnhold
kål

Stekt rosenkål med tranebær og bacon

Rosenkål er noe av det beste tilbehøret til julematen. Det blir ekstra godt hvis du sprøsteker dem og serverer dem med bacon og røde tranebær.

Stekt rosenkål med tranebær og bacon, dandert i sirkel på hvitt fat så de ser ut som en julekrans. Kransen er pyntet med ferske urter, og det er julepyntet bestikk ved siden av.

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

500gfersk rosenkål

150gbacon (i tynne skiver)

2ssolivenolje

50gtranebær

1klypesalt og pepper (etter smak)

Fremgangsmetode

Skyll rosenkålen grundig og fjern eventuelle løse ytre blader. Skjær et lite kryss i bunnen av hver rosenkål så de blir jevnt kokt.
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok rosenkålen i kokende vann i 3-4 min, eller til de er så vidt møre. Ikke overkok dem, de skal være litt faste.
Hell av vannet og legg dem i isvann i noen min for å stoppe kokeprosessen og bevare fargen. Tørk dem forsiktig med kjøkken- håndkle.
Stek baconskivene til de er sprø. La dem renne av på kjøkkenpapir.
Ha olivenolje i pannen du stekte bacon i, og stek rosenkålen i 5-7 min eller til de er gylne og litt sprø.
Tilsett tranebær og stek i 1-2 min til.

TIPS:

Drypp honning over rosenkålen for å få litt ekstra sødme.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit