frukt og grønt
Perfekt ertepuré til lutefisk
Ertestuing av tørkede erter er klassisk tilbehør til lutefisken. Men stadig flere velger en ertepuré av frosne erter: Den er klar på få minutter, smaker friskere og er nydelig irrgrønn i fargen.
5min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 posefrosne erter (400 gram)
2 dlvann
90 gsmør
1 buntfersk persille
en halv nevefrisk gressløk
en halv buntfrisk koriander
en fjerdedel stksitron (kun saft)
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Kok ertene møre med vann og smør. Dette tar ca. 5 minutter.
Sil ertene og ta vare på væsken.
Kjør ertene til puré med stavmikser.
Spe med litt av væsken slik at du får en myk, men fast konsistens.
Tilsett finhakkede urter og kjør med stavmikseren.
Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Hold varm til servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆