potet

Bakt potet med 3 deilige toppinger

Bakt potet er en liten forundringspakke som du kan fylle med nytt og spennende fyll hver gang. Her er tre varianter med tre ulike typer ost. Alle bør prøves.

Bakt potet i tre varianter servert på hvit trefjøl. Til venstre med fetaost, soltørkede tomater og oliven. I midten med cheddar og sprøstekt bacon. Til høyre med parmesan, ruccola og fennikelsalami.

1t / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4stkstore poteter (med skall)

2ssrapsolje

100gsmør i terninger

1klypesalt og pepper

Cheddar og bacon:

180gbaconterninger (sprøstekt)

100gcheddarost (revet)

4sscrème fraîche

2ssfinhakket gressløk

Feta og soltørket tomat:

150gfetaost (smuldret)

8stksoltørkede tomater i olje (strimlet)

100gkalamata oliven (uten stein, grovhakket)

4stilkerfrisk oregano

Parmesan og fennikelsalami:

4tsolivenolje

2feddrevet hvitløk

4ssrevet parmesan

50gruccola (grovhakket)

en fjerdedeltsflaksalt

8skiverfennikelsalami

Fremgangsmetode

Fyr opp grillen og lag til et område uten direkte varme under risten. Du kan også bake potetene i ovnen på 190˚C.
Vask og tørk potetene godt. Stikk med gaffel 3-4 steder og gni inn skallet med litt olje. Legg på indirekte varme på grillen (eller på rist i ovnen). Stek potetene til de er møre (ca. 60 minutter).
La potetene hvile i 5 minutter. Skjær et dypt snitt på midten og grav ut den møre innmaten med skje. Mos sammen potet og smør og smak til med salt og pepper. Legg potetmosen tilbake i skallet og topp med det du liker best.
Ønsker du smeltet ost, kan potetene legges tilbake på grillen noen minutter.

Cheddar og bacon

Stek bacon i stekepanne.
Fyll bakt potet med revet ost og topp med crème fraîche, baconbiter og gressløk.

Feta og soltørket tomat

Smuldre fetaost og dytt godt ned i bakt potet.
Topp med soltørkede tomater, kalamataoliven og frisk oregano.

Parmesan og fennikelsalami

Bland sammen olivenolje, hvitløk, parmesan, ruccola og salt.
Dytt salamiskiver ned i bakt potet og fyll på med ruccolablandingen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit