potet
Bakt potet med 3 deilige toppinger
Bakt potet er en liten forundringspakke som du kan fylle med nytt og spennende fyll hver gang. Her er tre varianter med tre ulike typer ost. Alle bør prøves.
1t / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkstore poteter (med skall)
2 ssrapsolje
100 gsmør i terninger
1 klypesalt og pepper
Cheddar og bacon:
180 gbaconterninger (sprøstekt)
100 gcheddarost (revet)
4 sscrème fraîche
2 ssfinhakket gressløk
Feta og soltørket tomat:
150 gfetaost (smuldret)
8 stksoltørkede tomater i olje (strimlet)
100 gkalamata oliven (uten stein, grovhakket)
4 stilkerfrisk oregano
Parmesan og fennikelsalami:
4 tsolivenolje
2 feddrevet hvitløk
4 ssrevet parmesan
50 gruccola (grovhakket)
en fjerdedel tsflaksalt
8 skiverfennikelsalami
Fremgangsmetode
Fyr opp grillen og lag til et område uten direkte varme under risten. Du kan også bake potetene i ovnen på 190˚C.
Vask og tørk potetene godt. Stikk med gaffel 3-4 steder og gni inn skallet med litt olje. Legg på indirekte varme på grillen (eller på rist i ovnen). Stek potetene til de er møre (ca. 60 minutter).
La potetene hvile i 5 minutter. Skjær et dypt snitt på midten og grav ut den møre innmaten med skje. Mos sammen potet og smør og smak til med salt og pepper. Legg potetmosen tilbake i skallet og topp med det du liker best.
Ønsker du smeltet ost, kan potetene legges tilbake på grillen noen minutter.
Cheddar og bacon
Stek bacon i stekepanne.
Fyll bakt potet med revet ost og topp med crème fraîche, baconbiter og gressløk.
Feta og soltørket tomat
Smuldre fetaost og dytt godt ned i bakt potet.
Topp med soltørkede tomater, kalamataoliven og frisk oregano.
Parmesan og fennikelsalami
Bland sammen olivenolje, hvitløk, parmesan, ruccola og salt.
Dytt salamiskiver ned i bakt potet og fyll på med ruccolablandingen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆