potet
Bakt søtpotet med bacon
Glem tørr bakepotet. Bakt søtpotet med smeltet ost, sprøstekt bacon og crème fraiche er potensielt din nye favorittmiddag.
1t 10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
1 stksøtpotet (stor)
en halv bokscreme fraiche (mer om ønskelig)
1 pkbacon (delt i biter)
3 stkvårløk (finsnittet)
2 neverrevet gulost
1 tsfinhakket rød chili (kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Sett stekeovnen på 200 grader.
Vask og tørk søtpoteten godt.
Stikk mange små hull i skallet med en gaffel, og legg den på en rist midt i ovnen i omlag 1 time (steketiden kan variere alt ettersom hvor stor eller liten søtpoteten er).
Det er viktig å legge en rist eller en stekeplate med bakepapir under søtpoteten, da det renner en del fruktsaft under steking.
Ta søtpoteten ut når den gir etter for lett trykk. Del den i to på langs, og mos fruktkjøttet lett med en gaffel.
Strø revet gulost på hver halvdel, og sett dem tilbake i ovnen i cirka 10 minutter til osten har smeltet. Stek bacon sprøtt i mellomtiden.
Ta søtpotethalvdelene ut, og topp med creme fraiche, sprøstekt bacon, finsnittet vårløk og gjerne litt finhakket frisk chili. Nytes umiddelbart.
Har du fyrt opp grillen?
Pakk søtpoteten inn i aluminiumsfolie, og grill den på indirekte varme til den gir etter for lett trykk. Følg fremgangsmåten over for fyllet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆