Til hovedinnhold
potet

Bakt søtpotet med bacon

Glem tørr bakepotet. Bakt søtpotet med smeltet ost, sprøstekt bacon og crème fraiche er potensielt din nye favorittmiddag.

Bakt søtpotet med bacon, creme fraiche, vårløk og paprika, servert på trefjøl.

1t 10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

1stksøtpotet (stor)

en halvbokscreme fraiche (mer om ønskelig)

1pkbacon (delt i biter)

3stkvårløk (finsnittet)

2neverrevet gulost

1tsfinhakket rød chili (kan sløyfes)

Fremgangsmetode

Sett stekeovnen på 200 grader.
Vask og tørk søtpoteten godt.
Stikk mange små hull i skallet med en gaffel, og legg den på en rist midt i ovnen i omlag 1 time (steketiden kan variere alt ettersom hvor stor eller liten søtpoteten er).
Det er viktig å legge en rist eller en stekeplate med bakepapir under søtpoteten, da det renner en del fruktsaft under steking.
Ta søtpoteten ut når den gir etter for lett trykk. Del den i to på langs, og mos fruktkjøttet lett med en gaffel.
Strø revet gulost på hver halvdel, og sett dem tilbake i ovnen i cirka 10 minutter til osten har smeltet. Stek bacon sprøtt i mellomtiden.
Ta søtpotethalvdelene ut, og topp med creme fraiche, sprøstekt bacon, finsnittet vårløk og gjerne litt finhakket frisk chili. Nytes umiddelbart.

Har du fyrt opp grillen?

Pakk søtpoteten inn i aluminiumsfolie, og grill den på indirekte varme til den gir etter for lett trykk. Følg fremgangsmåten over for fyllet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit