potet
Bakt søtpotet med bacon og urtesmør
Bakt søtpotet er den ultimate kosematen! Topp med sprøstekt bacon, rømme og hjemmelaget urtesmør!
1t 20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du:
4 stksøtpoteter (middels store)
2 ssolivenolje
2 dlrømme (til fyll og topping)
2 dlrevet ost (cheddar eller mozzarella)
8 skiverbacon
1 klypesalt og kvernet pepper
2 sssitronsaft
1 buntgressløk ( til topping)
Urtesmør:
100 gromtemperert smør
1 feddhvitløk
1 håndfullfriske urter (dill, persille, gressløk)
Fremgangsmetode
Lag urtesmør ved å blande finhakkede urter og hvitløk sammen med romtemperert smør. Fordel smøret som en lang pølse på litt bakepapir og rull papiret tett rundt. Snurr sammen i endene. La smøret avkjøles i kjøleskap før bruk.
Bakt søtpotet
Forvarm ovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Prikk noen hull i søtpotetene med en gaffel og bak dem hele i 60 minutter.
Del søtpotetene i to og grav ut mesteparten av kjøttet så du har et søtpotetskall igjen med ca. 1 cm kant. Drypp litt olivenolje over. Legg baconstrimlene på samme brett, og stek videre i 10 minutter. Skru ned temperaturen til 180 grader.
Mos søtpotetkjøttet med halvparten av rømmen. Smak til med sitronjuice og litt salt og pepper. Bland inn i halvparten av osten.
Fyll søtpotetskallene med mosen, og topp med resten av osten. Gratiner i 5-10 minutter, eller til osten er helt smeltet og gyllen.
Server søtpotetene med en rømmeklatt og litt hvitløkssmør. Topp med frisk gressløk og smuldre baconstrimlene over.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆