Til hovedinnhold
potet

Bakte poteter med béarnaisesmør

Enkelte ting går aldri av moten. Lag bakt potet fylt med deilig kryddersmør med smak av béarnaise neste gang du skal servere biff.

Bakt potet med bernaisesmør servert på svart steinfjøl. Bak står to bakte poteter pakket inn som små knytter i bakepapir og hyssing.

1t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4stkbakepoteter

4stkbakepapir

4biterhyssing

Béarnaisesmør:

200gmykt smør

1tssitronsaft

en halvtsfinrevet sitronskall

2tsdijonsennep

1dæsjflaksalt

1sstørket estragon

1sstørket kjørvel (kan sløyfes)

1stkfinhakket sjalottløk

Fremgangsmetode

Bland alle ingrediensene til kryddersmøret, legg det som en stripe på et stykke bakepapir og form til en pølse. Sett det i kjøleskapet en times tid. Skjær i tykke skiver ved servering.

Bakt potet

Forvarm ovnen til 220 ˚C. Vask og tørk potetene godt. Skjær et kryss i toppen av hver potet. Pakk hver potet inn i bakepapir og snør igjen med hyssing.
Bak potetene ved 220 ˚C i ca. 1 time.
Når potetene er myke og fine er de ferdige. Skjær smøret i tykke skiver og legg noen skiver i hver potet. Varmen fra poteten vil smelte smøret og du kan etterfylle med mer hvis du ønsker det.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit