potet
Bakte poteter med béarnaisesmør
Enkelte ting går aldri av moten. Lag bakt potet fylt med deilig kryddersmør med smak av béarnaise neste gang du skal servere biff.
1t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkbakepoteter
4 stkbakepapir
4 biterhyssing
Béarnaisesmør:
200 gmykt smør
1 tssitronsaft
en halv tsfinrevet sitronskall
2 tsdijonsennep
1 dæsjflaksalt
1 sstørket estragon
1 sstørket kjørvel (kan sløyfes)
1 stkfinhakket sjalottløk
Fremgangsmetode
Bland alle ingrediensene til kryddersmøret, legg det som en stripe på et stykke bakepapir og form til en pølse. Sett det i kjøleskapet en times tid. Skjær i tykke skiver ved servering.
Bakt potet
Forvarm ovnen til 220 ˚C. Vask og tørk potetene godt. Skjær et kryss i toppen av hver potet. Pakk hver potet inn i bakepapir og snør igjen med hyssing.
Bak potetene ved 220 ˚C i ca. 1 time.
Når potetene er myke og fine er de ferdige. Skjær smøret i tykke skiver og legg noen skiver i hver potet. Varmen fra poteten vil smelte smøret og du kan etterfylle med mer hvis du ønsker det.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆