Til hovedinnhold
potet

Hasselbackpoteter med bacon

En herlig klassiker har fått ny topping! Du må ikke lage for lite av disse hasselbackpotetene – de forsvinner raskere enn isen smelter i sola.

Hasselbackpoteter med bacon, servert på svart støpejernsfat med parmesan og ferske urter. Fatet står på hvitt trebord, og det er en gaffel i bakgrunnen.

1t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

8stkmedium store poteter

en halvpkbacon (finhakket)

100gsmør

4stilkerfrisk timian

1dlparmesan (finrevet)

1tssalt og pepper (etter smak)

Fremgangsmetode

Start med å lage brunet smør. Det gjør du ved å smelte smør forsiktig i en kasserolle. Når smøret begynner å bruse og skumme, skal du følge med. Ta kasserollen av varmen når du kjenner en lett duft av nøtter og smøret er gyllent.
Fjern skum og bruk bare det klare smøret. La bunngrumset bli igjen.
Vask potene og legg hver potet mellom to spisepinner. Langsiden skal være i kant med spisepinnene. Bruk en skarp kniv og skjær jevne skiver i poteten (bredden av poteten) helt til du når kanten på spisepinnene.
Legg potetene i en ildfast form og pensle med smøret.
Finhakk timian og dryss over potetene sammen litt salt og pepper.
Sett i forvarmet ovn på 220 grader i 30 minutter.
Pensle potetene igjen med smør. Sett i ovnen i 20 minutter.
Ta ut potetene og dryss parmesan og bacon over. Sett i ovnen i ca. 10 minutter eller til potetene er ferdige.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit