potet
Hasselbackpoteter med bacon
En herlig klassiker har fått ny topping! Du må ikke lage for lite av disse hasselbackpotetene – de forsvinner raskere enn isen smelter i sola.
1t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
8 stkmedium store poteter
en halv pkbacon (finhakket)
100 gsmør
4 stilkerfrisk timian
1 dlparmesan (finrevet)
1 tssalt og pepper (etter smak)
Fremgangsmetode
Start med å lage brunet smør. Det gjør du ved å smelte smør forsiktig i en kasserolle. Når smøret begynner å bruse og skumme, skal du følge med. Ta kasserollen av varmen når du kjenner en lett duft av nøtter og smøret er gyllent.
Fjern skum og bruk bare det klare smøret. La bunngrumset bli igjen.
Vask potene og legg hver potet mellom to spisepinner. Langsiden skal være i kant med spisepinnene. Bruk en skarp kniv og skjær jevne skiver i poteten (bredden av poteten) helt til du når kanten på spisepinnene.
Legg potetene i en ildfast form og pensle med smøret.
Finhakk timian og dryss over potetene sammen litt salt og pepper.
Sett i forvarmet ovn på 220 grader i 30 minutter.
Pensle potetene igjen med smør. Sett i ovnen i 20 minutter.
Ta ut potetene og dryss parmesan og bacon over. Sett i ovnen i ca. 10 minutter eller til potetene er ferdige.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆