potet

Hasselback søtpoteter

Hasselbackpoteter er knallgodt til kjøtt, kylling og kalkun, og hasselback søtpoteter er like digg! Skjær dem i tynne, tynne skiver, krydre og bak dem i ovn.

Hasselback søtpoteter på fat, med stekt hel hvitløk delt i to, overstrødd med hasselnøtter og ferske urter.

40min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

4stksøtpoteter (middels store)

2sssolsikkeolje (eller rapsolje)

2klypesalt

en halvtsnykvernet pepper

8stilkertimian

40gsmør

1håndfullgrovhakkede hasselnøtter

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 210 ºC.
Skyll søtpotetene godt. Skjær potetene i tynne skiver nesten helt igjennom. Et triks er å legge en spisepinne på hver side av søtpoteten og skjære ned til spisepinnene.
Legg potetene i en ildfast form og pensle dem med olje. Krydre med salt og pepper.
Grovhakk timianstilkene og dytt dem ned mellom skivene. Topp søtpotetene med smør.
Bak søtpotetene i ovnen i ca. 40 minutter til de er helt møre. Øs smøret i formen over søtpotetene underveis.
Rist grovhakkede hasselnøtter i panne, og strø over til slutt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit