potet
Hjemmelagede pommes noisettes
Har du lyst på nytt tilbehør som virkelig hever måltidet? Da skal du lage pommes noisettes. Hemmeligheten bak de små potetkulene er enklere enn du kanskje tror!
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 kgpoteter, kokefaste (store)
2 sssolsikkeolje
2 sssmør
2 feddhvitløk
2 stilkerfersk rosmarin (kan utelates)
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Skrell og skyll potetene. Bruk et melonkulejern og lag så mange kuler du klarer per potet. Det blir en del svinn av poteten, men legg dette i en beholder med vann og oppbevar i kjøleskapet – lag gjerne potetmos av det dagen etter.
Varm solsikkeolje, eller annen nøytral olje, i en stekepanne til det er middels-høy temperatur. Stek kulene i oljen i ca. 15 minutter. Rist litt på pannen underveis så kulene blir jevnt stekt.
Helt mot slutten har du smør i pannen. Skrell to hvitløksfedd og dunk dem flate med skaftet på en kniv. Ha hvitløken i panna sammen med to rosmarinkvaster for å gi kulene litt ekstra god smak.
Krydre med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆