Til hovedinnhold
potet

Hjemmelagede pommes noisettes

Har du lyst på nytt tilbehør som virkelig hever måltidet? Da skal du lage pommes noisettes. Hemmeligheten bak de små potetkulene er enklere enn du kanskje tror!

Pommes noisette, små stekte potetkuler, i mørk skål. Det ligger også flere poteter på et bakepapir foran skålen. Kvister med frisk rosmarin og en skål med flaksalt ved siden av.

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2kgpoteter, kokefaste (store)

2sssolsikkeolje

2sssmør

2feddhvitløk

2stilkerfersk rosmarin (kan utelates)

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Skrell og skyll potetene. Bruk et melonkulejern og lag så mange kuler du klarer per potet. Det blir en del svinn av poteten, men legg dette i en beholder med vann og oppbevar i kjøleskapet – lag gjerne potetmos av det dagen etter.
Varm solsikkeolje, eller annen nøytral olje, i en stekepanne til det er middels-høy temperatur. Stek kulene i oljen i ca. 15 minutter. Rist litt på pannen underveis så kulene blir jevnt stekt.
Helt mot slutten har du smør i pannen. Skrell to hvitløksfedd og dunk dem flate med skaftet på en kniv. Ha hvitløken i panna sammen med to rosmarinkvaster for å gi kulene litt ekstra god smak.
Krydre med salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit