potet
Søtpotetsuppe med gulrot og ingefær
Deilig, varmende suppe med søtpoteter, hvitløk, ingefær og kokosmelk er mettende og godt på kalde dager. Suppen er vegansk hvis du bruker grønnsakkraft.
40min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
3 stksøtpoteter (middels store ca. 750 g)
1 stkgulrot
1 stkløk (gul)
2 ssolivenolje (solsikkeolje eller rapsolje)
3 stkfedd hvitløk
2 cmingefær
5 dlgrønnsakskraft (eller kyllingkraft)
4 dlkokosmelk (spar litt til servering)
en halv stkøkologisk sitron (saft og revet skall)
1 tssalt
en halv tspepper
1 klypechiliflak
1 stkbunt frisk koriander
Fremgangsmetode
Skrell søtpotetene og gulroten og skjær dem i terninger. Hakk løken.
Fres løken i olje til den er myk og blank, men ikke brun.
Tilsett søtpoteter og gulrot, og la det frese med på middels varme i 8-10 minutter.
Knus og finhakk hvitløken og riv ingefæren. Ha hvitløk, ingefær, det meste av grønnsakkraften og ¾ av kokosmelken i gryten. La det småkoke til søtpotetene er myke, 20-30 minutter.
Avkjøl litt og kjør alt i en blender, eller bruk en stavmikser. Spe med resten av grønnsakkraften hvis suppen er for tykk.
Vask sitronen godt, og smak suppen til med sitronsaft, revet sitronskall, salt og pepper.
Varm suppen igjen og fordel den i 4 suppeskåler. Ringle over resten av kokosmelken og topp med chiliflak og hakket koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆