rotgrønnsaker
Helbakt sellerirot
Sellerirot er kanskje ikke så mye å se på, men den er søt og god på smak. Den kan bakes, stekes og kokes, og er spesielt god i supper og lapskaus. Bak den hel i ovnen med chili og soyasaus, og server den som en mettende og god vegetarrett.
1t 45min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stksellerirot
2 sschiliolje
2 sschiliflak
2 sssøt soyasaus
2 ssflaksalt
4 ssgressløk (finhakket)
400 gaspargesbønner
100 gpotetchips (med salt)
4 ssmajones
friske urter (spirer og/ eller salat)
Fremgangsmetode
Skyll selleriroten ren for jord under rennende vann. Legg den på et ark aluminiumsfolie. Ha på chiliolje, chiliflak, søt soyasaus og flaksalt.
Pakk den godt inn i folien, og bak den i ovnen i ca. 1 ½ time eller til den er mør. Avkjøl litt. Ha på gressløk og del den i båter.
Kok aspargesbønnene møre i lettsaltet vann og avkjøl dem i isvann.
Anrett aspargesbønner, potetchips, majones og urter på tallerkenene. Topp med varm sellerirot og server straks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆