Til hovedinnhold
rotgrønnsaker

Helbakt sellerirot

Sellerirot er kanskje ikke så mye å se på, men den er søt og god på smak. Den kan bakes, stekes og kokes, og er spesielt god i supper og lapskaus. Bak den hel i ovnen med chili og soyasaus, og server den som en mettende og god vegetarrett.

Helbakt sellerirot på tallerken med potetchips, chili, majones, salat og spirer. Servert på lys tallerken på hvit duk.

1t 45min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stksellerirot

2sschiliolje

2sschiliflak

2sssøt soyasaus

2ssflaksalt

4ssgressløk (finhakket)

400gaspargesbønner

100gpotetchips (med salt)

4ssmajones

friske urter (spirer og/ eller salat)

Fremgangsmetode

Skyll selleriroten ren for jord under rennende vann. Legg den på et ark aluminiumsfolie. Ha på chiliolje, chiliflak, søt soyasaus og flaksalt.
Pakk den godt inn i folien, og bak den i ovnen i ca. 1 ½ time eller til den er mør. Avkjøl litt. Ha på gressløk og del den i båter.
Kok aspargesbønnene møre i lettsaltet vann og avkjøl dem i isvann.
Anrett aspargesbønner, potetchips, majones og urter på tallerkenene. Topp med varm sellerirot og server straks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit