rotgrønnsaker
Ovnsbakte rotgrønnsaker med sitron
Ovnsbakte rotgrønnsaker passer til det aller meste av kylling og kjøtt. De kan også serveres alene som en egen grønnsaksrett, gjerne med litt reven parmesan over.
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
200 gsjalottløk
200 grødbete og gulbete i båter
200 ggulrot i staver - gjerne forskjellige farger
200 gsellerirot i trekanter
200 gpersillerot
1 dlolivenolje
1 stksitron i skiver
1 stkrød chili
1 sssukker
1 tssalt
Fremgangsmetode
Skrell sjalottløken og del den i fire.
Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller båter.
Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form sammen med sitronskiver.
Del chilien i to på langs og fjern frøene. Legg chilien sammen med de andre grønnsakene.
Hell olivenolje over grønnsakene og dryss på sukker og salt.
Bak grønnsakene i ovn på 180°C i 20-25 minutter til de er møre og har fått en gyllen fin farge. Vend forsiktig blandingen underveis.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆