frukt og grønt
Syltet gresskar
Med denne oppskriften på syltet gresskar kan du enkelt snike inn litt mer grønt i hverdagen. Gresskar er godt og næringsrikt, og syltet gresskar er deilig som tilbehør til kjøtt, i salater, eller som pålegg på brød. Det passer også godt i chutneyer og sauser.
1/2
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
1 stkflaskegresskar
1 stksitron (liten)
500 mleplesidereddik
4 dlvann
400 gsukker
1 stklaubærblad
6 stknellik
1 tsmalt kanel
1 tsmalt spisskummen
1 sskorianderfrø
40 gingefær (Skrelt og skåret i tynne skiver)
Fremgangsmetode
Skrell gresskaret og fjern frøene.
Skjær gresskarkjøttet i jevne terninger eller skiver.
I en stor kjele, bland eplecidereddik, vann og sukker, og rør til sukkeret er oppløst.
Tilsett laurbærblad, nellik, malt kanel, spisskummen, korianderfrø og ingefær.
Riv skallet fra sitronen og tilsett både skall og saft.
Kok opp i ca. 5 minutter og smak til med eventuelt mer sukker eller eddik.
Ha gresskarbitene i laken og la det småkoke i 10–15 minutter, til gresskaret er mørt men fortsatt holder formen.
Fyll syltetøyglass eller Norgesglass med gresskarbitene, hell over laken, og lukk glassene tett.
La dem avkjøles helt og oppbevar i kjøleskapet.
Tips!
Prøv med ulike typer gresskar, som for eksempel hokkaido.
Eksperimenter med andre krydder, som stjerneanis eller kardemomme.
Denne oppskriften er laget i samarbeid med Warunee.
Warunee Bolstad er en velkjent influencer basert i Oslo, primært anerkjent for sitt kulinariske og kreative innhold.
Hun driver den populære sosiale medieprofilen NamfonFoods, hvor hun deler deilige asiatiske oppskrifter, ofte med en skandinavisk vri.
▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆Coop har signert grøntløftet
Coop har forpliktet seg til å hjelpe våre kunder med å fylle handlekurvene med mer frukt og grønt! Dette innebærer blant annet å gjøre det enklere for deg å velge litt mer grønt, og tilby gode, sunne og inspirerende alternativer.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆