frukt og grønt
Syltet sopp med løk og krydder
Med syltet sopp kan du nyte skogens gull lenge etter at soppsesongen er over. Den lett syrlige smaken vil gi et ekstra løft til høstens middager.
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
2 dleplesidereddik
1 og en halv dlsukker
1 dlvann
1 stklaurbærblad
1 sskorianderfrø
1 stkstjerneanis
4 stknellikspiker
250 gskogsopp (renset)
2 stksjalottløk (i tynne skiver)
Fremgangsmetode
Bland sammen eddik, sukker, vann og krydder i en kasserolle. Rør om til sukkeret er oppløst og kok opp.
Tilsett renset sopp og løk og la alt trekke rett rundt kokepunktet i 10-15 minutter.
Ha sopp og løk over på varme, rene glass. Fyll opp med den varme syltelaken og sett på tette lokk. Oppbevar glassene mørkt og tørt. Uåpnede glass med syltet sopp har god holdbarhet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆