Til hovedinnhold
syltetøy og marmelade

Deilig plommesyltetøy

Plommer er nydelige å lage syltetøy av. Enkelt er det også, bare se her!

Glass med hjemmelaget plommesyltetøy, servert på nystekt rundstykke.

1t / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

1kgplommer

en halvdlvann

300gsukker (smak til med mer om ønskelig)

1stksitron

2stkstjerneanis (kan sløyfes)

Fremgangsmetode

Ha plommer og vann i en vid kjele. Plommene kan du gjerne dele i to eller fire for å korte ned koketiden litt. Plommesteinene trenger du ikke fjerne ennå.
La plommene koke til de er møre, og plukk ut plommesteinene etter hvert som de flyter opp til overflaten. Hvor lang tid dette tar er avhengig av plommer, temperatur og størrelse på gryten, men ca 15-20 minutter.
Trekk gryten av varmen og ha i saften fra sitronen.
Rør inn sukkeret, smak deg frem hvor mye som trengs etter hvor søte plommene er. Rør godt slik at alt sukkeret er oppløst
Sett kjelen tilbake på varmen og kok opp. La småkoke/putre til syltetøyet tykner, ca 20-30 minutter. Ha i stjerneanisen om du vil siste 15 minuttene.
Hell det varme syltetøyet over på rene og steriliserte glass, og skru på lokket med det samme. Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig, og i kjøleskap etter åpning.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit