syltetøy og marmelade
Deilig plommesyltetøy
Plommer er nydelige å lage syltetøy av. Enkelt er det også, bare se her!
1t / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
1 kgplommer
en halv dlvann
300 gsukker (smak til med mer om ønskelig)
1 stksitron
2 stkstjerneanis (kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Ha plommer og vann i en vid kjele. Plommene kan du gjerne dele i to eller fire for å korte ned koketiden litt. Plommesteinene trenger du ikke fjerne ennå.
La plommene koke til de er møre, og plukk ut plommesteinene etter hvert som de flyter opp til overflaten. Hvor lang tid dette tar er avhengig av plommer, temperatur og størrelse på gryten, men ca 15-20 minutter.
Trekk gryten av varmen og ha i saften fra sitronen.
Rør inn sukkeret, smak deg frem hvor mye som trengs etter hvor søte plommene er. Rør godt slik at alt sukkeret er oppløst
Sett kjelen tilbake på varmen og kok opp. La småkoke/putre til syltetøyet tykner, ca 20-30 minutter. Ha i stjerneanisen om du vil siste 15 minuttene.
Hell det varme syltetøyet over på rene og steriliserte glass, og skru på lokket med det samme. Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig, og i kjøleskap etter åpning.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆