Til hovedinnhold
syltetøy og marmelade

Hjemmelaget bringebærsyltetøy

Invester noen få minutter i kveld, så kan du nyte den deilige smaken av hjemmelaget bringebærsyltetøy på brødskiva til frokost i morgen tidlig.

Glass med bringebærsyltetøy med skje i. Rundt ligger friske bringebær, en halv lime og to loffskiver med smør.

5min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

1kgfriske bringebær (ferdig renset)

2stklime (revet skall)

400gsukker

en halvpksyltepulver

Fremgangsmetode

Sørg for å ha klar sterile glass til det ferdige syltetøyet (se framgangsmåte lenger ned).
Ha bringebær og revet limeskall i en kasserolle på høy varme. Rør om til bærene begynner å væske. Det tar 1-2 minutter.
Tilsett sukker og syltepulver og rør om til sukkeret er helt oppløst.
Hell det varme syltetøyet over på rene, varme glass. Sett på lokk og la glassene avkjøles helt. Oppbevares tørt og mørkt. Åpnede glass kan oppbevares 2-3 uker i kjøleskapet.

Slik steriliserer du syltetøyglass

Vask glass og lokk godt, for eksempel i oppvaskmaskinen.
Forvarm ovnen til 100˚C. Dypp glassene i kokende vann og sett på et stekebrett.
Tørk glassene i stekeovnen i ca. 10 minutter. Glassene er klare til bruk.

Frysetips:

Fordel bringebærsyltetøyet i poser med lynlås og legg flatt i frysen. De flate posene gjør at syltetøyet tiner raskt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit