syltetøy og marmelade
Hjemmelaget bringebærsyltetøy
Invester noen få minutter i kveld, så kan du nyte den deilige smaken av hjemmelaget bringebærsyltetøy på brødskiva til frokost i morgen tidlig.
5min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
1 kgfriske bringebær (ferdig renset)
2 stklime (revet skall)
400 gsukker
en halv pksyltepulver
Fremgangsmetode
Sørg for å ha klar sterile glass til det ferdige syltetøyet (se framgangsmåte lenger ned).
Ha bringebær og revet limeskall i en kasserolle på høy varme. Rør om til bærene begynner å væske. Det tar 1-2 minutter.
Tilsett sukker og syltepulver og rør om til sukkeret er helt oppløst.
Hell det varme syltetøyet over på rene, varme glass. Sett på lokk og la glassene avkjøles helt. Oppbevares tørt og mørkt. Åpnede glass kan oppbevares 2-3 uker i kjøleskapet.
Slik steriliserer du syltetøyglass
Vask glass og lokk godt, for eksempel i oppvaskmaskinen.
Forvarm ovnen til 100˚C. Dypp glassene i kokende vann og sett på et stekebrett.
Tørk glassene i stekeovnen i ca. 10 minutter. Glassene er klare til bruk.
Frysetips:
Fordel bringebærsyltetøyet i poser med lynlås og legg flatt i frysen. De flate posene gjør at syltetøyet tiner raskt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆