Til hovedinnhold
syltetøy og marmelade

Hjemmelaget myntegelé

Den friske smaken av hjemmelaget myntegelé løfter alle høstens lammemåltider til nye høyder. Prøv den også til myke oster og mektige posteier.

Hjemmelaget myntegele i åpent Norgesglass, servert på blå tallerken på lindukkledd middagsbord. Tallerken med braisert lammeskank i bakgrunnen.

50min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

5dlfrisk mynte (bare bladene, tettpakket)

6dlvann

3sssitronsaft

35gfruktpektin (Jam eller lignende)

3 og en halvdlsukker

Fremgangsmetode

Ha mynteblader og vann i en blender og kjør et par sekunder til bladene er hakket godt opp.
Hell blandingen over i en kasserolle. Kok opp, senk temperaturen og la alt trekke under kokepunktet i 45 minutter.
Sil av bladene og hell myntevannet tilbake i kasserollen. Rør inn sitronsaft, fruktpektin og sukker. Kok opp under omrøring og la det småputre 1 minutt.
Skum av og hell geléen raskt over på varme, sterile glass. Legg noen friske mynteblader i glassene og sett på tette lokk. Snu glassene opp ned og la de stå slik til myntegeléen er stivnet, gjerne natten over.
Oppbevar mørkt og tørt. Myntegelé har god holdbarhet så lenge glassene er tette og uåpnet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit