syltetøy og marmelade
Hjemmelaget myntegelé
Den friske smaken av hjemmelaget myntegelé løfter alle høstens lammemåltider til nye høyder. Prøv den også til myke oster og mektige posteier.
50min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
5 dlfrisk mynte (bare bladene, tettpakket)
6 dlvann
3 sssitronsaft
35 gfruktpektin (Jam eller lignende)
3 og en halv dlsukker
Fremgangsmetode
Ha mynteblader og vann i en blender og kjør et par sekunder til bladene er hakket godt opp.
Hell blandingen over i en kasserolle. Kok opp, senk temperaturen og la alt trekke under kokepunktet i 45 minutter.
Sil av bladene og hell myntevannet tilbake i kasserollen. Rør inn sitronsaft, fruktpektin og sukker. Kok opp under omrøring og la det småputre 1 minutt.
Skum av og hell geléen raskt over på varme, sterile glass. Legg noen friske mynteblader i glassene og sett på tette lokk. Snu glassene opp ned og la de stå slik til myntegeléen er stivnet, gjerne natten over.
Oppbevar mørkt og tørt. Myntegelé har god holdbarhet så lenge glassene er tette og uåpnet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆