syltetøy og marmelade
Hjemmelaget rabarbrasyltetøy
Ta vare på sommeren med hjemmelaget rabarbrasyltetøy! Det deilige syltetøyet med den friske smaken passer like godt på iskrem, som på brødskiva.
20min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
500 grabarbra
250 gsukker (mer om rabarbraen er veldig sur)
en halv stksitron (kun saft)
en halv stkvaniljestang (eller 0,5 stk rød chili. Valgfritt.)
Fremgangsmetode
Rens og skyll rabarbrastilkene godt. Del i ca. 2 cm lange biter og ha over i en stor kasserolle.
Tilsett sukker og sitronsaft, rør om og la blandingen stå 30-60 minutter. Juster sukkermengden etter hvor søtt eller syrlig syltetøy du liker.
Tilsett en halv vaniljestang eller finhakket chili om du ønsker ekstra smak på rabarbrasyltetøyet.
Kok opp under omrøring. Senk temperaturen og la syltetøyet koke forsiktig til det tykner, 15-20 minutter. Rør om underveis så ikke syltetøyet brenner seg fast i bunnen.
Hell syltetøyet over på varme, rene glass. Sett på lokk med en gang og la de avkjøles i romtemperatur. Uåpnede glass kan oppbevares mørkt og kjølig i 3-6 måneder.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆