Til hovedinnhold
syltetøy og marmelade

Plommesyltetøy med kanel og sitron

Plommer er saftige, søte og syrlige, og perfekte å lage syltetøy av! Supergodt på brødskiva, men også fantastisk til ostefatet.

Plommesyltetøy med kanel og sitron, servert i hvit skål på lyst trebord, ved siden av trefjøl med brødskiver med smør og plommesyltetøy. Linduk med ferske plommer ved siden av.

30min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

1kgplommer

2dlvann

1kgsukker

1tskanel

en halvsssitronsaft

1stkkanelstang

1sssmør

Fremgangsmetode

Del plommene i to og fjern plommesteinen. Grovhakk alle plommene. Varm opp en kjele til middels høy varme, tilsett plommene og vannet. Kok opp, og sett ned varmen. La plommene småkoke i 10 minutter til plommene er møre, men ikke helt myke.
Tilsett sukker, kanel og sitronsaft. Rør rundt til sukkeret er oppløst. Sett deretter opp varmen og kok opp i omtrent 10 minutter. Hvis du har et sukkertermometer så skal temperaturen være 105 grader når syltetøyet er ferdig.
Ta syltetøyet av varmen og tilsett kanelstangen og smøret. Rør rundt. Avkjøl syltetøyet i minst 15 minutter før du har det over på steriliserte syltetøyglass.
Syltetøyet har en holdbarhet på omtrent et år så lenge du har helt steriliserte glass. Sett plommesyltetøyet kjølig dersom du åpner det.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit