Til hovedinnhold
grøt og frokostblanding

Fløyelsgrøt – en liten lørdagsluksus

Bare navnet fløyelsgrøt er fristende. Før i tiden var hverdagsgrøten gjerne laget av vann og bygg, havre eller sammalt mel, såkalt vassgrøt. Da ble jo fløyelsgrøten, eller smørgrøten som den også kalles, rene luksusvarianten med siktet hvetemel og melk. Fløyelsgrøt lager du på under 10 minutter, og den passer ypperlig som formiddagskos en lørdag eller om du ønsker en kjapp middag.

En hånd holder frem en tallerken med fløyelsgrøt, toppet med kanel, sukker, ferske bringebær, blåbær og jordbær.

10min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

3 porsjoner

1dlhvetemel

5dlhelmelk

25gmeierismør

en fjerdedeltssalt

Fremgangsmetode

Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør inn melet.
Spe på med melk litt etter litt mens du rører.
La det koke på middels varme i ca. 5 minutter under omrøring. Smak til med salt.
Serves grøten med smørøye, sukker og kanel. Det smaker også godt med friske bær i grøten.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit