grøt og frokostblanding
Fløyelsgrøt – en liten lørdagsluksus
Bare navnet fløyelsgrøt er fristende. Før i tiden var hverdagsgrøten gjerne laget av vann og bygg, havre eller sammalt mel, såkalt vassgrøt. Da ble jo fløyelsgrøten, eller smørgrøten som den også kalles, rene luksusvarianten med siktet hvetemel og melk. Fløyelsgrøt lager du på under 10 minutter, og den passer ypperlig som formiddagskos en lørdag eller om du ønsker en kjapp middag.
10min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
3 porsjoner
1 dlhvetemel
5 dlhelmelk
25 gmeierismør
en fjerdedel tssalt
Fremgangsmetode
Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør inn melet.
Spe på med melk litt etter litt mens du rører.
La det koke på middels varme i ca. 5 minutter under omrøring. Smak til med salt.
Serves grøten med smørøye, sukker og kanel. Det smaker også godt med friske bær i grøten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆