grøt og frokostblanding
Havregrøt med mango og kokossaus
Havregrøt med de uimotståelige smakene vi kjenner igjen fra den asiatiske desserten mango sticky rice!
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
Dette trenger du:
1 og en halv dlhavregryn
2 dlvann
2 dlkokosmelk (gjerne kokoskrem)
1 sssukker
1 klypesalt
1 stkmango (spisemoden)
1 nevevalnøtter (grovhakkede)
1 og en halv tsristede sesamfrø (valgritt)
1 og en halv sshonning (valgfritt)
1 tskanel (valgfritt)
Tykk kokossaus:
2 dlkokosmelk
2 sssukker
1 klypesalt
en halv ssmaisenna
2 ssvann
Fremgangsmetode
Havregrøt
Bland havregryn, vann, kokosmelk, sukker og en klype salt i en kjele. Kok opp under omrøring, og la det småkoke i ca. 5-7 minutter, eller til grøten er tykk og kremet.
Kokossaus
Varm opp kokosmelken, og tilsett sukker og salt.
Rør maisenna ut i vann før du tilsetter det i kokossausen. Rør til sausen tykner litt.
Når grøten er ferdig, fordel den i to skåler. Topp hver skål med mango, valnøtter og sesamfrø.
Ha over litt honning for ekstra sødme, om du ønsker det.
Denne oppskriften er laget i samarbeid med Warunee.
Warunee Bolstad er en velkjent influencer basert i Oslo, primært anerkjent for sitt kulinariske og kreative innhold.
Hun driver den populære sosiale medieprofilen NamfonFoods, hvor hun deler deilige asiatiske oppskrifter, ofte med en skandinavisk vri.
Coop har signert grøntløftet
Coop har forpliktet seg til å hjelpe våre kunder med å fylle handlekurvene med mer frukt og grønt! Dette innebærer blant annet å gjøre det enklere for deg å velge litt mer grønt, og tilby gode, sunne og inspirerende alternativer.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆