grøt og frokostblanding
Hjemmelaget julemüsli
Hjemmelaget müsli er en spiselig julegave som garantert gjør lykke. Bak havregryn, frø, nøtter og honning i ovnen og ha i tørket frukt. Enkelt å lage, og supergodt med melk eller yoghurt.
1t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
500 ghavregryn (store)
100 ggresskarkjerner
100 gsolsikkekjerner
100 gkokosflak
150 gmandler (grovhakket)
100 gvalnøtter (grovhakket)
3 ssolivenolje
2 sssolbærsaft (eller rips-/solbærgelé)
2 sshonning
1 tsflaksalt
1 tsmalt kanel
1 tskardemomme (grovmalt)
en halv tsingefær (malt)
10 stkdadler (grovhakket)
30 gaprikos/tranebær (tørket, grovhakket)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 160 grader.
Bland alt av gryn, frø og nøtter i en stor bolle.
Varm olje, saft og honning i en liten kjele og vend det inn i grynblandingen så alt er godt dekket. Dryss over krydderet, rør godt og spre blandingen jevnt utover et stekebrett med bakepapir.
Stek müslien i ca. 50 minutter til den er gyllen og sprø. Rør underveis ved behov.
Ta brettet ut av ovnen, vend inn frukten og avkjøl müslien helt før du heller den på glass med lokk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆