grøt og frokostblanding
Hjemmelaget rømmegrøt
Rømmegrøt er skikkelig norsk tradisjonsmat, og serveres både til hverdags og fest. Den fløyelsmyke grøten er nydelig med sukker og kanel, og mange vil også gjerne ha spekemat til.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
5 dlseterrømme (35% fett)
2 dlhvetemel
5 dlhelmelk
tre fjerdedeler tssalt
Fremgangsmetode
Kok rømmen under lokk på lav varme i 10 minutter. Det er viktig å bruke skikkelig seterrømme, ellers vil den ikke skille seg, og du får ikke riktig smak på grøten.
Varm melken i en separat kjele. Ha 1 dl mel i rømmen og rør forsiktig til rømmen skiller seg og smør pipler fram.
Øs smøret av, men ta vare på det til servering. Ha i resten av melet, rør inn og kok opp. Spe med varm melk, litt etter litt, til grøten er passe tykk. Ha i saltet – smak deg fram.
Server grøten med rømmesmør, rosiner, kanel og sukker.
Tips!
Mange er glad i noe salt til rømmegrøten, så servér gjerne et fat med forskjellige typer spekemat til grøten!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆