grøt og frokostblanding
Kjøleskapsgrøt med havregryn
Denne kalde grøten lager seg selv i kjøleskapet og er klar morgenen etter. Den er kjempegod til frokost, men også veldig grei og lettvint å ha med i matpakken. Grøten metter godt og er nydelig med bær, frukt, nøtter eller honning.
10min / 9t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
6 dllettkokte havregryn
8 dlmelk, havre-, soya- eller mandelmelk
8 ssvaniljeyoghurt, soya- eller havreyoghurt
en halv tssalt
1 håndfullfriske blåbær
1 håndfullfriske bringebær
1 ssskivede mandler
1 tsflytende honning
Fremgangsmetode
Rør sammen 6 dl lettkokte havregryn, 8 dl melk, 8 ss vaniljeyoughurt og ½ ts salt. Ha det på 4 glass med tett lokk, for eksempel tomme syltetøyglass. Sett det i kjøleskapet til dagen etter.
Hvis grøten er for tykk, kan du røre inn litt mer yoghurt.
Strø over friske bær, skivede mandler og ringle over flytende honning ved servering.
Tips!
Du kan toppe med hva du vil. Prøv for eksempel med syltetøy og hasselnøtter, eller eple og rosiner!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆