Til hovedinnhold
grøt og frokostblanding

Klassisk rømmegrøt og lettere rømmegrøt

For mange er rømmegrøt selve smaken av sommer, og det er ikke vanskelig å lage den fra bunnen av. Her får du både klassisk rømmegrøt - og en lettere rømmegrøt du faktisk kan spise hver dag.

Klassisk rømmegrøt servert i svart skål på linserviett. Grøten er toppet med smeltet smør, kanel og sukker. Spiseskje, sukker og kanelstenger ved siden av.

30min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

5 porsjoner

Klassisk rømmegrøt:

5dlrørosrømme (eller seterrømme)

7dlhelmelk (evt. litt mer hvis nødvendig)

2dlhvetemel

1klypesalt (smak til)

Lettere rømmegrøt med tjukkmjølk:

1begerrørosrømme (270 ml)

2 og en halvdltjukkmjølk

7dllettmelk

2dlhvetemel

1klypesalt (smak til)

Fremgangsmetode

Klassisk rømmegrøt

Ha rømme i en god kjele, gjerne tykkbunnet.
Rør i rømmen og la den koke opp. Skru ned varmen og la den putre i ca. 5 minutter.
Sikt inn halvparten av melet og pisk det inn i rømmen. Pass på at det ikke klumper seg.
La det putre til fettet pipler frem. Ta det vekk med en skje eller sleiv. Noen liker å bruke dette til servering, andre bruker «nytt» smør.
Det er viktig å røre godt langs bunnen hele tiden slik at grøten ikke setter seg fast i kjelen.
Rør inn resten av melet og spe med melken. La grøten koke opp mellom hver gang du sper. La den putre i ca. 5 minutter.
Smak til med salt.
Server med sukker, kanel og rømme.
Server gjerne grøten med et fat med god spekeskinke, honningmelon og jordbær.

Lettere rømmegrøt med tjukkmjølk

Ha rømme og Tjukkmjølk i en god kjele, gjerne tykkbunnet.
La det koke opp. Skru ned varmen og la den putre i ca. 5 minutter, eller til fettet som pipler frem, hvis du vil fjerne dette.
Sikt inn halvparten av melet og pisk det inn. Pass på at det ikke klumper seg.
Det er viktig å røre godt langs bunnen hele tiden slik at grøten ikke setter seg fast i kjelen.
Rør inn resten av melet og spe med melken. La grøten koke opp mellom hver gang du sper. La den putre i ca. 5 minutter.
Smak til med salt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit