grøt og frokostblanding
Klassisk rømmegrøt og lettere rømmegrøt
For mange er rømmegrøt selve smaken av sommer, og det er ikke vanskelig å lage den fra bunnen av. Her får du både klassisk rømmegrøt - og en lettere rømmegrøt du faktisk kan spise hver dag.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
5 porsjoner
Klassisk rømmegrøt:
5 dlrørosrømme (eller seterrømme)
7 dlhelmelk (evt. litt mer hvis nødvendig)
2 dlhvetemel
1 klypesalt (smak til)
Lettere rømmegrøt med tjukkmjølk:
1 begerrørosrømme (270 ml)
2 og en halv dltjukkmjølk
7 dllettmelk
2 dlhvetemel
1 klypesalt (smak til)
Fremgangsmetode
Klassisk rømmegrøt
Ha rømme i en god kjele, gjerne tykkbunnet.
Rør i rømmen og la den koke opp. Skru ned varmen og la den putre i ca. 5 minutter.
Sikt inn halvparten av melet og pisk det inn i rømmen. Pass på at det ikke klumper seg.
La det putre til fettet pipler frem. Ta det vekk med en skje eller sleiv. Noen liker å bruke dette til servering, andre bruker «nytt» smør.
Det er viktig å røre godt langs bunnen hele tiden slik at grøten ikke setter seg fast i kjelen.
Rør inn resten av melet og spe med melken. La grøten koke opp mellom hver gang du sper. La den putre i ca. 5 minutter.
Smak til med salt.
Server med sukker, kanel og rømme.
Server gjerne grøten med et fat med god spekeskinke, honningmelon og jordbær.
Lettere rømmegrøt med tjukkmjølk
Ha rømme og Tjukkmjølk i en god kjele, gjerne tykkbunnet.
La det koke opp. Skru ned varmen og la den putre i ca. 5 minutter, eller til fettet som pipler frem, hvis du vil fjerne dette.
Sikt inn halvparten av melet og pisk det inn. Pass på at det ikke klumper seg.
Det er viktig å r øre godt langs bunnen hele tiden slik at grøten ikke setter seg fast i kjelen.
Rør inn resten av melet og spe med melken. La grøten koke opp mellom hver gang du sper. La den putre i ca. 5 minutter.
Smak til med salt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆