Til hovedinnhold
grøt og frokostblanding

Hjemmelaget rømmegrøt

Rømmegrøt er skikkelig norsk tradisjonsmat, og serveres både til hverdags og fest. Den fløyelsmyke grøten er nydelig med sukker og kanel, og mange vil også gjerne ha spekemat til.

Hjemmelaget rømmegrøt drysset med sukker og kanel, og servert i turkis dyp tallerken med smeltet smør. Tallerkenen står på trefat med spekemat, på et hyggelig pyntet sommerbord i hagen. Glass med rød saft ved siden av.

30min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

5dlseterrømme (35% fett)

2dlhvetemel

5dlhelmelk

tre fjerdedelertssalt

Fremgangsmetode

Kok rømmen under lokk på lav varme i 10 minutter. Det er viktig å bruke skikkelig seterrømme, ellers vil den ikke skille seg, og du får ikke riktig smak på grøten.
Varm melken i en separat kjele. Ha 1 dl mel i rømmen og rør forsiktig til rømmen skiller seg og smør pipler fram.
Øs smøret av, men ta vare på det til servering. Ha i resten av melet, rør inn og kok opp. Spe med varm melk, litt etter litt, til grøten er passe tykk. Ha i saltet – smak deg fram.
Server grøten med rømmesmør, rosiner, kanel og sukker.

Tips!

Mange er glad i noe salt til rømmegrøten, så servér gjerne et fat med forskjellige typer spekemat til grøten!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit