kaker
Appelsinkake med kandisert appelsin
Ta sola med deg inn. Her kommer oppskrift på en saftig og smakfull appelsinkake – med lokk av kandisert appelsin!
1t / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Kakedeig:
4 stkegg
200 gsukker
2 tsvaniljesukker (eller frø fra en halv vaniljestang)
250 ghvetemel
1 tsbakepulver
1 stksitron (kun skall)
1 stkappelsin (kun skall)
150 gmeierismør
Appelsinlokk:
1 og en halv dlvann
2 stkøkologiske appelsiner (i tynne skiver)
1 stkvaniljestang
200 gsukker
Fremgangsmetode
Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt meierismør og avkjøl det. Bland inn siktet hvetemel og resten av ingrediensene i eggedosisen.
Ha røren i en smurt springform (26 diameter).
Stekes i en forvarmet ovn på 180 grader (over og under varme) i ca 30 - 40 minutter.
Appelsinlokk
Del vaniljestangen på langs - ta ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene i vannet, tilsett sukkeret. Kok opp.
Tilsett appelsinskivene og la det småkoke på lav varme i ca. 20 minutter.
Legg appelsinskivene på kaken - ha over litt av sukkerlaken.
Server gjerne med pisket kremfløte.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆