Til hovedinnhold
kaker

Appelsinkake med kandisert appelsin

Ta sola med deg inn. Her kommer oppskrift på en saftig og smakfull appelsinkake – med lokk av kandisert appelsin!

Rund vaniljekake med lokk av skivede glaserte appelsinskiver, pyntet med vaniljestang. Lys bakgrunn med kaffekopp og liten asjett med bit av kake.

1t / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Kakedeig:

4stkegg

200gsukker

2tsvaniljesukker (eller frø fra en halv vaniljestang)

250ghvetemel

1tsbakepulver

1stksitron (kun skall)

1stkappelsin (kun skall)

150gmeierismør

Appelsinlokk:

1 og en halvdlvann

2stkøkologiske appelsiner (i tynne skiver)

1stkvaniljestang

200gsukker

Fremgangsmetode

Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt meierismør og avkjøl det. Bland inn siktet hvetemel og resten av ingrediensene i eggedosisen.
Ha røren i en smurt springform (26 diameter).
Stekes i en forvarmet ovn på 180 grader (over og under varme) i ca 30 - 40 minutter.

Appelsinlokk

Del vaniljestangen på langs - ta ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene i vannet, tilsett sukkeret. Kok opp.
Tilsett appelsinskivene og la det småkoke på lav varme i ca. 20 minutter.
Legg appelsinskivene på kaken - ha over litt av sukkerlaken.
Server gjerne med pisket kremfløte.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit