kaker
Appelsinkake med mørk sjokoladekrem
Påskens absolutte praktverk er denne fantastiske appelsinkaken med sjokoladekrem og et stort rede av deilige sjokoladeegg.
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du til en appelsinkake i springform 24 cm:
4 stkegg
110 gsukker
125 mlnøytral olje
225 ghvetemel
1 tsnatron
3 tsbakepulver
en halv tssalt
3 stkappelsiner (store, finrevet skall fra 1 og saften fra alle 3)
en halv tsgul konditorfarge (kan sløyfes)
Dette trenger du til sjokoladekrem:
200 gmykt smør
3 dlkakao
400 gmelis
2 dlfløte
1 tsfinrevet appelsinskall
Dette trenger du til appelsinglasur:
225 gmelis
4 ssappelsinsaft
en halv tsgul konditorfarge (kan sløyfes)
Dette trenger du til pynt:
3 poserAnthon Berg mandelegg
Fremgangsmetode
Kaken lager du i en springform på 24 cm. Hvis du ønsker å bruke en bundtform som vist på bildet, må du doble porsjonen.
Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.
Pisk egg og sukker til det er hvitt og luftig. Spe med oljen.
Sikt alle tørre ingredienser og tilsett litt av gangen i eggemiksen.
Tilsett revet appelsinskall og saft fra appelsinene. Tilsett litt gul konditorfarge hvis du ønsker en sterkere gulfarge.
Ha kakerøren over i en smurt form og stek i ca. 1 time. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Avkjøl på rist.
Slik lager du sjokoladekrem
Pisk mykt smør, kakaopulver, melis, fløte og revet appelsinskall til du har en glatt krem.
Slik lager du appelsinglasur
Bland melis og appelsinsaft. Spe med gul konditorfarge til glasuren har en fin gulfarge. Vil du ha glasuren enda gulere, tilsetter du litt mer konditorfarge.
Du kan velge om du vil dele kaken i to og ha kakaokrem i midten eller om du bare vil ha et generøst lag på toppen av kaken.
Pynt med appelsinglasuren og mandelegg.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆