brownies
Verdens beste brownies
Brownies er en vinner, og Fredrik fra Hele Norge Baker har brukt over et år på å bake seg frem til den perfekte brownien som alle digger.
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400 gsukker
240 gmeierismør
4 stkegg
50 gkakao
400 gsjokolade (200 gram melkesjokolade (jivara), 200 gram 70% kakao sjokolade (guanaja))
1 tssalt
1 tsbakepulver
120 gmel
Karamellsaus:
200 gsukker
75 glys sirup
100 gsmør
150 gkremfløte
1 klypehavsalt
Fremgangsmetode
Start med å hakke all sjokoladen. Smelt så smøret på medium varme. Når smøret er smeltet tilsetter du sukkeret og rører i 2 minutter over platen. Dette gir en karamellisert smak.
Ha blandingen over i en skål, og tilsett egg, kakao og 1/3 av den hakkede sjokoladen
Sikt inn mel, salt og bakepulver, og vend dette forsiktig inn til alt er godt blandet.
Tilsett enda 1/3 av sjokoladen, og vend dette forsiktig inn.
Fordel røren i en form, og fordel det som er igjen av sjokolade på toppen før du steker brownien på 175 grader i ca 30 minutter. Avkjøl, og server med krem, is eller f.eks karamellsaus.
Formen måler 30x40, som er litt mindre enn en vanlig langpanneform. Ønsker du å bruke langpanne, kan du enkelt gjøre den kortere ved bruk av aluminiumsfolie, eller du kan doble røren.
Karamellsaus
Smelt den lyse sirupen til karamell sammen med sukkeret på medium varme i en tykkbunnet kjele.
Ha i smøret, og rør til dette er smeltet inn i karamellen. La det stå til karamellen har kommet ‹‹sammen››.
Tilsett fløten, og kok i ca 1 minutt. Tilsett salt, og avkjøl.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆ ▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆