kaker
Hasselnøttkake med sjokoladeganache
En konfektkake er festfin dessert, og mye kan gjøres klart på forhånd. Nøttebunnen er toppet med sjokoladekrem. Server kaken med iskrem med knuste pepperkaker ved siden av.
25min / 1t 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
240 gusaltet smør
160 ghasselnøtter
240 gmelis
180 geggehviter
120 ghvetemel
100 gfløte
200 gmørk sjokolade
1 begergod vaniljeis
10 stkpepperkaker
1 stkappelsin
2 tsvaniljesukker
1 ssCointreau (kan sløyfes)
4 ssappelsinmarmelade
1 ssferskpresset limesaft
Fremgangsmetode
Smelt smøret og la det bli romtemperet. Mal hasselnøttene med melis i en kjøkkenmaskin. Bland eggehvitene med hasselnøttmelet, og tilsett det smeltede smøret. Rør inn hvetemel til slutt.
Fyll røren i en kakeform eller liten langpanne, og stek kaken midt i ovnen i ca. 20 min til den er gyllen. Kok opp fløte og tilsett sjokoladen. Hell det over den avkjølte kaken.
Vil du gjøre det litt mer avansert kan du avkjøle ganachen til den stivner. Form den til kuler med en skje og legg sjokoladekulene på toppen av kakebunnen som på bildet.
Om du vil kan du tilsette noen dråper Cointreau i sjokoladeganachen.
Grovhakk pepperkakene og bland med vaniljeiskremen i god tid før dere skal spise.
Skjær skallet av en appelsin og skjær ut båter slik at det tynne, hvite skallet ikke følger med. Ha appelsinbåtene i en skål og klem resten av saften fra skallet over. Tilsett gjerne litt Cointreau. Dryss over litt vaniljesukker og la det stå en times tid.
Kjør appelsinmarmeladen glatt med stavmikser og smak til med litt limesaft.
Del nøttebunnen med sjokoladeganache i porsjonsbiter og server med pepperkakeiskrem, appelsinbåter og appelsinsaus ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆