Til hovedinnhold
konfekt

Hjemmelagede risboller

Det er ikke uten grunn at risboller er hele familiens julefavoritt. De små lekre godbitene er enkle å lage, og forsvinner raskt fra kakefatet. Det gjelder bare å lage mange nok.

Et lite tårn risboller med sjokolade servert på et grått fat. Omringet av julepynt, julekuler og granbar.

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

200gmørk kokesjokolade (gjerne 70% kakao)

250gdelfiafett (kokosfett)

2stkegg

180gsukker

3ssespresso (eller sterk kaffe)

120gpuffet ris

1tsflaksalt (kan sløyfes)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 40 risboller, avhengig av størrelse.

Grovhakk sjokolade og kokosfett. Smelt sammen i en kasserolle på middels sterk varme.
Visp egg og sukker på høy hastighet til en lys og luftig eggedosis, ca. 3 minutter.
Vend inn smeltet sjokolade og kaffe.
Tilsett puffet ris og grovt flaksalt. Rør om til alt er godt blandet.
Bruk to teskjeer til å sette risbollene i de små muffinsformene. Sett kaldt til de har stivnet. Oppbevar risbollene kjølig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit