konfekt
Hjemmelagede risboller
Det er ikke uten grunn at risboller er hele familiens julefavoritt. De små lekre godbitene er enkle å lage, og forsvinner raskt fra kakefatet. Det gjelder bare å lage mange nok.
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
200 gmørk kokesjokolade (gjerne 70% kakao)
250 gdelfiafett (kokosfett)
2 stkegg
180 gsukker
3 ssespresso (eller sterk kaffe)
120 gpuffet ris
1 tsflaksalt (kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 40 risboller, avhengig av størrelse.
Grovhakk sjokolade og kokosfett. Smelt sammen i en kasserolle på middels sterk varme.
Visp egg og sukker på høy hastighet til en lys og luftig eggedosis, ca. 3 minutter.
Vend inn smeltet sjokolade og kaffe.
Tilsett puffet ris og grovt flaksalt. Rør om til alt er godt blandet.
Bruk to teskjeer til å sette risbollene i de små muffinsformene. Sett kaldt til de har stivnet. Oppbevar risbollene kjølig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆